Tuesday, March 2, 2010

Αν ο χάρος είχε ρόδες... θα τον φωνάζαν σοφερίνα???

Δευτέρα πρωί και πρωτομηνία. Και πρώτη μέρα της Άνοιξης. Η φίλη μου η Σοφία έρχεται στο γραφείο μου με τα νεύρα της να κρεμιούνται απο μια κλωστή. «Τι έχεις» ρώτησα? «Τράκαρα με μία βλαμένη η οποία έκανε όπισθεν σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας για να αλλάξει λωρίδα». Και τότε άνοιξαν οι ασκοί του Αιώλου.
Εγώ βρίζω τις γυναίκες για χίλια δυο πράγματα, αλλα όταν τις βλεπω στο τιμόνι, ειλικρινά κάνω δηλώσεις του τύπου «Μαύρη ώρα που μας αφήσανε να ψηφίζουμε και να πιάνουμε τιμόνι στα χέρια μας»! Και ξέρω ότι οι σουφραζέτες αν με ακούγανε θα ερχόντουσαν και θα με λιθοβολούσαν, αλλά έλεος πια!!!!
Από που να ξεκινήσεις κι απο που να τελειώσεις?
Οι έρευνες λένε πως οι γυναίκες μπορούν να κάνουν δύο πράγματα παράλληλα. Βέβαια το 99% ελληνίδων οδηγών το εξέλαβε σαν προτροπή στο να μιλάνε στο τηλέφωνο ασταμάτητα την ώρα που οδηγούνε. Και ναι, αν κάτσεις μία φορά να μετρήσεις πόσες γυναίκες μιλάνε στο τηλέφωνο σε μία απόσταση 8 χιλιομέτρων για παράδειγμα θα εκπλαγείς απο το νούμερο. Και όταν μιλάνε, πιστεψέ με δεν μπορούνε να κάνουν δεύτερο πράγμα παράλληλα... Το να πηγαίνεις αριστερή ή μεσαία λωρίδα με 40 χιλιόμετρα ενώ μιλας στο τηλέφωνο, έχοντας ξεχάσει και το φλας αναμένο για τα τελευταία 5 χλμ δεν είναι οδήγηση κυρά μου, είναι «έβαλε και ο χάρος μίνι και νομίζει ότι θα του πούμε και χαίρω πολύ!». Και μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι σκατά λένε όλη την ημέρα στο τηλέφωνο πια????
Ούτε εμένα μου αρέσει η έκφραση «άντε κυρά μου να πλύνεις κάνα πιάτο» αλλά ειλικρινά ειναι φορές που έρχεται γάντι! Γιατί εμείς οι γυναίκες κάνουμε τα πιο ηλιθια πράγματα στο τιμόνι. Δηλαδή. Η μεγαλύτερη απόλαυση του βαριεστημένου στο φανάρι έλληνα οδηγού είναι να κοιτάζει τι κάνει το πίσω αμάξι. Εγώ λοιπόν απο τον καθρέφτη μου έχω δει: Μεγαλοκοκόνα και μικρομάνα να έχει την λεκάνη με τα ρούχα στο κάθισμα του συνοδηγού και να διπλώνει κάλτσες σε ζευγάρια. Επίσης κυρία Παναγιωταρά, εργαζόμενη, γυναίκα, μια απλή νοικοκυρά, να καθαρίζει φρέσκο αρακά. Κλασικά, κυρία wannabe Μιμή Ντενίση, να βγάζει τα φρύδια της. Ξανθιά με υπερμεγέθη μαύρα γυαλιά ηλίου να βάφει τα νύχια της. Τα λόγια είναι περιττά. Και λίγα τους λένε! Βασικά όταν δω κανένα τέτοιο... φωνάζω κι εγώ «αντε μωρή μπαλότσα στο ινστιτούτο να κάνεις καμιά χαλάουα!» Είμαι κι εγώ... κολλητή του Ζαμπούνη, με το savoir vivre κάτω απο την γλώσσα!
Αμ, αυτό με την μηδενική αίσθηση του όγκου? Γενικά εμείς οι γυναίκες έχουμε ένα πρόβλημα με τις μονάδες μήκους και όγκου. Αυτό έχει αποδειχτεί ανά τους αιώνες, μέσα απο το μήκος της φούστας μας, το νούμερο των ρούχων μας σε σχέση με το σώμα μας, το «μεγεθος» του φίλου μας κτλ. Γενικά έχουμε μια τάση να βλέπουμε τα πράγματα μεγαλύτερα απ’ ότι είναι! Μίνι κούπερ σε δρόμο δύο λωρίδων στην αριστερή λωρίδα με την δεξία λωρίδα να υπάρχει φορτηγό. Το mini cooper προσπαθεί ώρα να προσπεράσει, αλλά νομίζει ότι δεν χωράει σε μια λωρίδα που χωράνε τουλάχιστον άλλα 4 αμάξια. Μας πάει απο την αρχή της Καποδιστρίου κομβόι εμένα και 4 αμάξια και στο τέλος του δρόμου, επιτέλους συνιδειτοποιήσαμε ότι είναι γυναίκα. Στο τέλος της διαδρομής ρίχνεις 3 φάσκελα κι εύχεσαι την επόμενη φορά να της καεί η αντάβια!
Έντάξει με διαφορά οι καλύτερες είναι οι κυρίες με τα μεγάλα και πολλών κυβικών αμάξια, τα οποία τα έχουν επιλέξει, πρώτον γιατί πάνε με τα ρούχα τους, δεύτερον γιατί ψήσανε έναν χορηγό ότι το αμάξι πάει με τα ρούχα τους, τρίτον γιατί βγάλανε τα ρούχα τους και τέταρτον γιατί είδανε να το οδηγάει μια άλλη κι εννοείται πως ζηλέψανε. Τα συγκεκριμένα αμάξια, συνήθως είναι καταδικασμένα να ζούνε μια ζωή βασανιστική και τελειώς διαφορετική απο αυτή που κατασκεύαστηκαν αρχικά να κάνουν. Αρχικά, δεν περνάνε ποτέ τα 120 χλμ την ώρα. Η συντήριση του αυτοκινήτου γίνεται μόνο όταν ανάψει ένδειξη του αυτοκινήτου, κι αυτό μόνο αν το προσέξει η αγαπημένη οδηγός, το πιο πιθανόν είναι να μην αλλάξουν ποτέ ελλαστικά, γιατί τα 40000 χλμ μπορεί να γίνουν και μετά απο πάρα πάρα πολλά χρόνια. Τα καλύτερα είναι κάτι ελλεινά και τρισάθλια αρκουδάκια που βάζουν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Μα είναι δυνατόν κυρά μου να οδηγείς Subaru και να μου έχεις κάνει το πίσω μέρος, βιτρίνα του Jumbo??? Εεεε, ντροπή! Από οδηγική συμπεριφορά πάλι είναι οι χειρότερες απ’ όλες. Πρώτα απ’ όλα νομίζουν ότι επειδή οδηγούν το συγκεκριμένο αμάξι, μπορούν να κάνουν ότι θέλουν στο δρόμο, κι όταν το αμάξι δεν κάνει αυτό που θέλουν είναι ικανές να το στουκάρουν σε κανένα τοίχο επιτηδες! Πάλι καλά που υπάρχει ο μάλακας να πληρώνει απο πίσω.
Για τις μανάδες που μαθαίνουν να οδηγούν μόνο και μόνο για να πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο και στο φροντιστήριο και φοβούνται να βάλουν όπισθεν μήπως και διακτυνιστούν σε άλλη διάσταση δεν λέω παραπάνω γιατί θα γίνω πάαααααρααααααα πολύ κακιά!
Δεν λέω κι εγώ γυναίκα είμαι. Τις έχω κάνει κι εγώ τις μαλακίες μου στον δρόμο. Αλλά εγώ εννοείται πως εξαιρούμαι! Γιατί εγώ πλέον (και το τονίζω χι χι χι ) είμαι και γαμώ τις οδηγούς και γράφω κι αυτό το Post οπότε αυτομάτως εξαιρούμαι... Επίσης εγώ δεν είμαι σαν τα άλλα γυναικάκια. Είμαι ζαργάνα. Και ό,τι λέει η ζαργάνα είναι γεγονός.
Κι ενημερώνω τις αγαπημένες φίλες οδηγούς, πως η επόμενη μαλακισμένη που θα πετύχω στον δρόμο μου, καλό θα κάνει να φοβάται γιατί δεν είναι καλά τα νεύρα μου...
Φεύγω τώρα, πάω στα μαθήματα διαχείρισης θυμού... Γκρρρ!!!

2 comments:

  1. Τέλειο.
    Έχω τις εξής παρατηρήσεις:
    1. Όχι απλά με χτύπησε η βλακόφατσα (δεν είναι κακία, είναι ευγένεια σε σχέση με αυτό που είδα) αλλά ήμασταν σταματημένες σε φανάρι. Δηλαδή 20 αμάξια ακίνητα και η κυρία ήθελε να κάνει μαγκιές και να φτάσει με κόλπο πρώτη στο φανάρι. Επιπλέον, είπε ότι ούτε με είδε, ούτε άκουσε τα απεγνωσμένα κορναρίσματά μου.
    2. Έχω δει άντρα να βάζει after shave με εκπληκτική ανικανότητα στην Κύμης, με αποτέλεσμα να κάνει ζιγκ-ζαγκ και όλοι να απομακρύνονται με τρόμο. Δεν ξέρω αν πρώτα ξυρίστηκε...
    3. Δεν με πάει η εβδομάδα. Υπομονή μέχρις τις 10 Μαρτίου που θα αλλάξουν τα άστρα.

    ReplyDelete
  2. επίσης οι γυναίκες συνήθως δεν έχουν καλή αίσθηση προσανατολισμού.

    Και διάλογος δυο οδηγών - έγινε μπροστά μου, το είδα live.
    Ο Κυριος: Αντε πήγαινε να πλύνεις κανα πιάτο!!!
    Η Κυρία: Γιατί να πάω; Εχω εναν μ@#$κα σαν εσένα να μου τα πλένει
    (αν θυμάμαι καλά, η κυρία οδηγούσε αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού. .. και στη προκειμένη περίπτωση δεν έκανε κάτι λάθος. . .τουλάχιστον όχι κάτι κραυγαλέο. . .)

    ReplyDelete