Sunday, March 21, 2010

Sex and the City ... και τα μυαλά στα κάγκελα!

Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι με χαρακτηρίζουν 2 πράγματα. Η αγάπη μου για τα 183 ζευγάρια παπούτσια μου (αλλά και για όλα τα παπούτσια του κόσμου) και η τρέλα μου για το sex and the city. Θα μπορούσα να πω με σιγουριά πως για την Ελλάδα τουλάχιστον είμαι η πιο φανατική φαν της σειράς και ίσως και η πιο παλιά. Γενικά λατρεύω τις σειρές και την τηλεόραση (δεν είμαι της λογοτεχνίας πώς να το κάνουμε; Κανείς δεν είναι τέλειος), αλλά όταν πρωτοάκουσα γι αυτή την σειρά το 1998, ήξερα πώς ένας μεγάλος έρωτας είχε γεννηθεί.
Και δεν είναι τόσο τα ρούχα και όλο το παραμύθι που με έκανε να λατρέψω αυτή την σειρά, αλλά οι δόσεις αλήθειας που είχε και ό,τι έθιξε πράγματα που κανείς άλλος δεν είχε θίξει μέχρι τότε. Και ναι, όλα μέσα από την ζωή είναι βγαλμένα. Μερικά από αυτά είναι:
Ναι, φίλοι και φίλες και οι γυναίκες κλάνουν. Ναι η αγαπημένη μου Carrie, έκλασε σχεδόν στα μούτρα του Big. Και κουτούλαγε στις πόρτες και κουτρουβαλούσε από την ντροπή της. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Και η Miranda όταν ήταν έγκυος, έκλανε συνέχεια. Τι να κάνουμε? Άνθρωποι είμαστε. Κλάνουμε κι εμείς. Όχι σαν τους άντρες, που το κάνουν σαν να θέλουν να φωνάξουν να το πουν, αλλά συμβαίνει. Όταν συμβαίνει, προτιμάμε να το κρατάμε για τον εαυτό μας, αλλά είναι εκεί έξω. Συμβαίνει. Είναι σαν τους αστικούς μύθους. Όλοι έχουμε ακούσει γι αυτό, όλο και σε κάποιον δικό μας έχει συμβεί, αλλά σε εμάς ποτέ. Υποτίθεται. Ψέμααααααααααα!!!!!
Η απενεχοποίηση του δονητή. Ναι, πράγματι οι δονητές υπάρχουν και ναι κάνουν τρελές πωλήσεις. Μπορει στην Ελλάδα να είμαστε λίγο πίσω σε αυτό – γιατί όσο να’ ναι αν μένεις με τους δικούς σου μέχρι τα 60 σου δεν μπορείς να κρύβεις τα σεξουαλικά σου παιχνίδια μαζί με τα πανωσέντονα και τα πετσετάκια που σου κρατάει η μαμά σου για προίκα – αλλά συμβαίνει. Μπήκε στην ζωή μας και μάθαμε για το rabbit. Το rabbit που μετά τα διαμάντια μπορεί να γίνει ο καλυτερός φίλος της γυναίκας. Και μπορεί όπως λέει και η Charlotte, ένας δονητής να μην σε βγάζει έξω για φαγητό, μπορει να μην σου κρατάει το χέρι όταν είσαι άρρωστη, μπορεί να μην μπορείς να τον γνωρίσεις στους δικούς σου, αλλά αν μη τι άλλο είναι ο μόνος που βρίσκεται εκεί… στις δύσκολες στιγμές!
Επιτέλους θίχτηκε το θέμα της δυσκολίας του στοματικού σεξ. Η Θεά Samantha χαρακτηριστικά είχε πει εκ μέρους όλων των γυναικών: “You men have no idea what we're dealing with down there. Teeth placement and jaw stress and suction and gag reflex and all the while bobbing up and down, moaning and trying to breathe through our noses. Easy? Honey, they don't call it a job for nothing!” I rest my case….
Επιτέλους, αναφέρθηκε το γεγονός ότι, ναι υπάρχουν και αυτές οι γυναίκες που δεν τους αρέσουν τα παιδιά. Ναι, δεν μας αρέσει να πηγαίνουμε για καφέ ή φαγητό και να έχουμε παιδάκια να τρέχουν γύρω γύρω. Ναι δεν μας αρέσει να συζητάμε για πάνες και μωρουδιακά. Ναι δεν τρελαινόμαστε όταν πηγαίνουμε σε βαφτίσια. Και ναι, όταν γεννάει η καλυτερή μας φίλη, εμείς μπορεί να φοράμε μια Raquel Wells περούκα και να παρακολουθούμε τον άπιστο γκομενό μας…
Αγαπητέ φίλε άντρα, την επόμενη φορά που θα ρωτήσεις την καλή σου «αγάπη μου με πόσους άντρες τελικά έχεις πάει», να ξέρεις ότι το νούμερο που κυμαίνεται από 7 έως 10 είναι μεγάλο ψέμα. Τόσο ψέμα που είναι σαν να του λες, ότι υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίου κάτω από το Καραϊσκάκη. Δεν παίζει αυτό. Οι φίλες μας στην σειρά, μέσα σε 5 χρόνια είχαν πάρει σχεδόν τα φύλλα και τα δέντρα. Ακόμα και η Charlotte, η ντροπαλή της παρέας. Και στο ενδιάμεσο παντρευτήκανε κιόλας. Γι αυτό μην κάνεις ποτέ αυτή την ερώτηση. Η αλήθεια δεν είναι κάτι που θες ν’ ακούσεις. Απλά οραματίσου και ονειρέψου πως όλα αυτά τα kinky που σου κάνει στο κρεβάτι, είναι έμφυτο ταλέντο, ή τα έμαθε με υπνοθεραπεία. Νομίζω ότι αυτό είναι η καλύτερη λύση…
Δεν λέω, αυτή η σειρά σε πολλά πράγματα είχε μεγαλύτερη δόση φαντασίας και ψέμματος κι από το σενάριο του Lost. Αυτή η φιλία για παράδειγμα των 4 γυναικών, είναι επιστημονική φαντασία. Δεν υπάρχει εκεί έξω. Όχι έτσι όπως παρουσιάζεται. Οι γυναίκες δυστυχώς δεν είμαστε φτιαγμένες και γεννημένες ν’ αγαπάμε τόσο πολύ άλλες γυναίκες. Μόνο αν είμαστε λεσβίες. Επισης, δεν γίνεται να τρως πρωί, μεσημέρι και βράδυ έξω και να διατηρείς αυτά τα κιλά. Εκτός κι αν ξερνούσανε όταν πηγαίνανε σπίτι. Παίζει κι αυτό βέβαια. Αν σπάσουν τα νερά της έγκύου φίλη σου πάνω στα ολοκαίνουρια Christian Louboutin, το πιο πιθανό είναι να την σκότωνες πριν προλάβει να γεννήσει. Για το οικονομικό δεν κάνω λόγο, γιατί απλά δεν υπάρχει. Και τέλος και καλύτερο, δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ ο δικός σου Mr. Big, να τα παρατήσει όλα και να έρθει να σε βρει στο Παρίσι για να σου πει “You’re the One”. Αυτό κι αν είναι επιστημονική φαντασία. Ακόμη κι αν είσαι η Θεά Αφροδίτη και του έχεις κάνει μάγια, αυτό το σενάριο δεν παίζει. Γι αυτό μην περιμένεις.
Κάποτε ένας φίλος μου, όταν του είχα πει ότι καθόμουν ώρες ατελείωτες μπροστά στην τηλεόραση κι έβλεπα sex and the city, μου είπε χαρακτηριστικά. «Στο Μοναστηράκι έχει ένα μαγαζί που έχει τα πάντα. Πήγαινε εκεί, αγόρασε μια ζωή γιατί θα σου χρειαστεί σύντομα. Μεταχειρισμένη μεν, αλλά την χρειάζεσαι. Τρέχα!». Και τι έγινε που μου αρέσει να κάθομαι με τις ώρες και να χαζεύω όλα αυτά που μου συμβαίνουν, δεν μου συμβαίνουν κι όλα αυτά που θα ήθελα να μου συμβούν? Και τι έγινε, που χρειάζομαι έναν υποβολέα στα ονειρά μου? Και ναι, υπήρξαν φορές που αυτή η σειρά με βοήθησε να καταλάβω πολλά πράγματα για μένα. Και ναι οι χαρακτήρες είναι φανταστικοί. Όλες μας όμως κρύβουμε, μία Carrie, μία Charlotte, μία Miranda κι εννοείται μία Samantha μέσα μας. Τον Big μπορεί να μην τον βρούμε, αλλά όπως λέει και η φίλη μου η Carrie: “Maybe some women aren't meant to be tamed. Maybe they need to run free until they find someone just as wild to run with…”

3 comments:

  1. Very interesting as usual but for some reason, sounds a little sad. Am I right? Dimitris

    ReplyDelete
  2. Δημήτρη μου,
    Ώρες ώρες αναρωτιέμαι... Τελικά τι είναι πιο θλιβερό, να βλέπεις sex and the city στην τηλεόραση με τις ώρες, ή να ψάχνεις το δικό σου Sex and the city στην Αθήνα? Μμμμμ..... Ειλικρινά, έτσι όπως είναι τα πράγματα έξω, αμφιταλαντεύομαι ν' απαντήσω! Αλλά όπως ξέρεις κι εσύ, δεν μασάω!
    Εξάλλου, που θα πάει, θα μεταφέρουμε την Φανταστική Ζαργάνα στην τηλεόραση και το HBO, θα φάει την σκόνη μου!!! Και τότε Goodbye Sadness, Good Morning Happiness!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  3. ki emena pandws mia melagxolia mou tin prokalese... ki as eimai ki egw fanatic S&tC, ki as exw dei kathe epeisodio peri tis 100 fores....

    ReplyDelete