Sunday, February 14, 2010

Happy fool's day!!!!

Ή να πω, Happy Valentine's Day?
Δεν ξέρω τελικά αν η μέρα του Αγ. Βαλεντίνου έχει μεγάλη διαφορά με την Πρωταπριλιά. Όλοι λένε ψέμματα.  Στο τέλος της ημέρας όμως κανείς δεν λέει "Ψέμματα! Καλή Πρωταπριλιά!!!!"
Υπάρχουν αυτοί οι κύριοι που είναι σε μια σχέση ή είναι ερωτευμένοι και βαριούνται αφόρητα.  Αγοράζουν λουλούδια και σοκολατάκια για να σταματήσει η καλή τους να τους γκρινιάζει.  Λένε κι ένα Χρόνια Πολλά κι έξω απο την πόρτα.  Η αλήθεια είναι όμως ότι θα προτιμούσαν να κάτσουν στον καναπέ με το χέρι μέσα στο παντελόνι σαν τον λατρεμένο Al Bandy για να δουν τον αγώνα στην τηλεόραση ή ακόμη και τους αγώνες επαγγελματικού πατινάζ απο το να τρέχουν στα εστιατόρια με την καλή της, που και θα το πληρώσουν χρυσό και θα έχουν να κάνουν με άλλα 30 ζευγαράκια γύρω γύρω που "γιορτάζουν τον έρωτά τους".
Στο ίδιο παράδειγμα υπάρχουν αυτές οι κυρίες που βρίσκονται στην παραπάνω κατάσταση και περιμένουν πως και πως να ξεκουβαλήσουν οι καλοί τους να τους φέρουν κανένα λουλουδικό και κανένα σοκολατάκι (κι αν τους τάξουν κι έξτραδάκι το βράδυ ίσως και κανένα δαχτυλίδι η κανένα ωραίο ζευγάρι εσώρουχα) και υποκρίνονται πως δεν βλέπουν πως ο καλός του θα προτιμούσε να είναι στον καναπέ να βλέπει τον αγώνα με το χέρι μέσα στο παντελόνι του! Αλλά δεν θα του κάνει το χατίρι! "Όλη την χρονιά τα ίδια κάνεις γαϊδούρι, σήμερα θα γίνει αυτό που θέλω εγώ!"
Κοινώς και οι δύο υποκρίνονται αλλά το αποτέλεσμα το ίδιο.  Κράτηση για ρομαντικό δείπνο που θα τελειώσει γρήγορα και μετά σπίτι για 8λεπτο σεξ.  Και μετά ύπνος ή αγώνας στον καναπέ με το χέρι μέσα στο παντελόνι...
Λίγα χρόνια πριν το ίδιο ζευγάρι που γιορτάζει για πρώτη φορά την γιορτή των ερωτευμένων, πάλι ψεύδεται αλλά καθαρά για άλλους λόγους! Ο κύριος απο την μία θέλει να την γιορτάσει (δεν τρελαίνεται κιόλας βέβαια) γιατί το μενού μπορεί να περιλαμβάνει σεξ, σεξ και πάλι σεξ, γι αυτό αγοράζει κι ένα πιο σπέσιαλ και ιδιαίτερο δώρο αλλά απο την άλλη φοβάται ότι μπορεί περάσει μηνύματα για δέσμευση και αποκλειστικότητα γι αυτό και όλος ο ενθουσιασμός του κρατάει μέχρι να μουγκρίσει την τελευταία φορά στο κρεβάτι της 14ης Φεβρουαρίου!   Η καλή του απο την άλλη, περιμένει ν' ακούσει λόγια αγάπης και αιώνιας πίστης, αλλά το παίζει άνετη για να μην καταλάβει ο άλλος πως ήδη έχει σκεφτεί το νυφικό της, το γαμήλιο ταξίδι τα πρώτα βαφτίσια του παιδιού της ακόμη και πως θ' αποχωριστεί τον γιο της όταν τον καλέσει η μαμά πατρίδα να την υπηρετήσει! "Αχ, μωρό μου, μου πήρες δώρο, δεν ήταν ανάγκη, αφού ξέρεις ότι δεν πιστεύω σε αυτή την γιορτή, εμείς γιορτάζουμε όλο τον χρόνο ή τουλάχιστον όσο καιρό  θα είμαστε μαζί ...." Και πάλι στο τέλος της ημέρας, σεξ σεξ σεξ και ψέμα ψέμα ψέμα!
Οι καλύτεροι της παρέας όμως είμαστε όλοι εμείς! Εμείς που ακούμε για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου και αμέσως βγάζουμε επιφωνήματα του τύπου "μπιχ, ωχ, μπλιαχ" και λέμε συνήθως εκφράσεις του τύπου "έλα μωρέ σιγά αυτή η μέρα είναι για να πλουτίζουν τα ανθοπωλεία και τα ζαχαροπλαστεία"!  Στατιστικά και σχεδόν σίγουρα δεν έχουμε γιορτάσει ποτέ αυτή την γιορτή όχι γιατί δεν την παραδεχόμαστε αλλά γιατί πάντα αυτή την ημέρα είμαστε μόνοι και τρελοί απο την ζήλια μας που όλοι οι άλλοι θα κάνουν σεξ το βράδυ είτε για 8 λεπτά είτε για 8 ώρες, που θ' ακούσουν λόγια αγάπης είτε είναι αληθινά είτε απλά συμβατικά, θα πάρουν αρκούδια και σοκολατάκια και θα είναι μέσα στο πνεύμα της ημέρας! Μας έφαγε η χειραφέτηση και το cosmopolitan που λέει και το αδελφάκι μου και γίναμε υποκριτές πρώτης κατηγορίας! 
Γι' αυτό για ν' αλλάξω κι εγώ κάτι σ' αυτόν τον κόσμο θα βγω να το φωνάξω να το πω πώς είμαι τρελή ΜΑ ΘΕΛΩ ΑΡΚΟΥΔΙΑ,  ΘΕΛΩ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ! Κι αν είσαι κάπου εκεί έξω, ξέχνα ότι είσαι ξεροκέφαλος και για μια φορά ζήτα οδηγίες! Και ίσως βρεις επιτέλους τον δρόμο κι έρθεις στην ζωή μου! Κι εγώ δεν θα πάψω να λέω ψέμματα ... απλά θα λέω για τους σωστούς λόγους....

1 comment: