Friday, August 27, 2010

Ο φίλος μου ... η Ζαργάνα!

Παρασκεύη βράδυ σήμερα. Τι εβδομάδα κι αυτή; Πόσα μπορούν ν’ αλλάξουν μέσα σε μία εβδομάδα; ΟΛΑ! Παλιές αγαπημένες συνήθειες που επέστρεψαν, φίλοι που ήρθαν από το εξωτερικό, σχέσεις που αναθεωρήθηκαν, νέοι έρωτες που μας χτύπησαν την πόρτα και η διάθεση και όρεξη για τα νέα και τα καλύτερα επέστρεψε θεαματικά! Ναι, ήταν κεραυνοβόλο και ήρθε για να μείνει! Κι ενώ όλοι στην δουλειά είναι σε ΒP (Business Plan) mood, εγώ ως γνωστόν εκτός τόπου και χρόνου είμαι σε PP (Personal Planning) διάθεση και κάνω τα πλάνα μου για την νέα ανανεωμένη Ζαργάνα!
Επέστρεψε κι ο κόσμος κι αυτή η εβδομάδα ήταν γεμάτη από συναντήσεις με φίλους και διακοπο-ιστορίες. Κι ενώ τα θηλυκά της παρέας είχαν να πουν μόνο για όμορφες παραλίες και φανταστικά ηλιοβασιλέματα, οι άντρες της ζωής μου, μου ξεφούρνιζαν πονηρές ιστορίες που περιλαμβάνανε κι ένα και δύο και τρία και τέσσερα παιδιά! Και δεν έχω πρόβλημα που όλοι οι άντρες φίλοι μου με υπολογίζουν και μου λένε τα σωψυχά τους κι όχι μόνο, αλλά δεν ήταν αυτό το αγόρι αυτός ο έρωτας που μου πήρε τα μυαλά, θα αισθανόμουν σαν την Τζένη Καρέζη στην δεσποινίς Διευθυντής. Σαν να ξεφυτρώνει ένα μούσι κάτω από το σαγόνι μου…
Ναι αυτό συμβαίνει συνέχεια. Δεν ξέρω γιατί όλοι οι άντρες θέλουν να είναι φίλοι μου. Δεν πάει να βάλω 12 πόντους τακούνι, ζαρτιέρες, ψεύτικες βλεφαρίδες και να κρατάω προκλητικά ένα μπουκάλι σαμπάνιας σαν την πρώτη διξάσασα Τζούλια, για κάποιο λόγο που ακόμη δεν έχω καταλάβει, οι άντρες θέλουν να μου μιλάνε για τις πρώην τους, τις επόμενες, το καρμπυρατέρ του αυτοκινήτου τους και για το τι θα κάνει ο Ολυμπιακός την επόμενη αγωνιστική. Και σε γενικές γραμμές δεν μ’ ενοχλεί αλλά μερικές φορές αισθάνομαι σαν τον Τσουκαλά στο κανάλι του Πειραιά και θέλω να φωνάξω «HEY BOOBS on board!!! Όχι πια φίλοι, ΜΟΝΟ ΣΕΞ»!
Ο Ν. μου έλεγε πως έχει μπλέξει με ένα πιπίνι και του έχει ρουφήξει όλο του το είναι. Ο Α. μου ζήταγε προχτές να του βρω μία γυναίκα που τα κάνει όλα. Ο Χ. με φωνάζει φιλεναδίτσα. Ο Κ. μου έλεγε κάτι ιστορίες που μέχρι κι εγώ κόντεψα να κοκκινίσω! Ο Ν. μετά αναλυτική περιγραφή των προβλημάτων του αυτοκινήτου του, άρχισε να μου λέει για το Μουντο-μπάσκετ και για τα οικονομικά προβλήματα που έχει η ΑΕΚ. Με τον Α. αναλύσαμε όλο το προσκήνιο και το παρασκήνιο του χώρου της Ελληνικής Τσοντοβιομηχανίας. Εντάξει αυτό το θέμα το κατέχω, αλλά κι αυτό μόνο και μόνο για καθαρά κοινωνικούς και politically correct λόγους!
Εντάξει δεν παραπονιέμαι. Μ’ αρέσει που έχω τόσους άντρες φίλους. Με ανανεώνει, με κάνει να μαθαίνω πράγματα που δεν θα τα μάθαινα μέσα από ένα μάτσο γυναίκες, κάνω ερωτήσεις σαν πεντάχρονο συνεχώς, μπορώ μαζί τους να συζητήσω για κόμικς και σούπερ ήρωες, μπορώ να τους πάρω άφοβα τηλέφωνο και να με συνοδεύσουν σ’ έναν γάμο για να πάψουν να με πρήζουν όλοι οι γύρω για το πότε θα τακτοποιηθώ, μπορώ να τους χρησιμοποιήσω στα δολοπλόκα σχεδιά μου αν χρειαστεί κι εννοείται το πιο βασικό να με κάνουν να γελάω μέχρι δακρύων. Και που και που μπορεί να μου δώσουν και καμία σοβαρή συμβουλή για να μην τα κάνω θάλασσα στο επόμενο ραντεβού με τον επόμενο μέλλοντα πρώην μου!!!!!!!
Επιμένω πως φιλία μεταξύ αντρών και γυναικών δεν υπάρχει, κι αν υπάρξει θα είναι γιατί δεν υπάρχει ούτε σταγονίτσα σεξουαλικής έντασης μεταξύ των ενδιαφερομένων. Η αλήθεια είναι όμως πως αν ισχύει κάτι τέτοιο θα πρέπει να το κοιτάξω. Τελικά τι πρέπει για να είσαι θελκτική και ποθητή στο άλλο φύλο και να μην σε βλέπει σαν τον κολλητό του τον Μιστόκλα; Να ξυνίζεις τα μούτρα σου, να μην έχεις χιούμορ, τα ενδιαφεροντά σου να περιορίζονται σε μόδα, κους κους και μαγερική, να μην του βγάζεις παρατσούκλια; Πριν από έναν χρόνο αν με ρώταγες θα μπορούσα να σου πω ότι ξέρω 5 πράγματα για τους άντρες, τώρα απλά νίπτω τας χείρας μου. Το μόνο που ξέρω σίγουρα είναι ότι είναι πολύ απλά πλάσματα κι ότι σίγουρα η λύση στις απορίες μου θα είναι τόσο απλή που θα με κάνει να σκίσω τα διπλωματά μου!
Και μην με βλέπεις τόσο άνετη με το θέμα. Είναι που το νέο αντικείμενο του πόθου μου δεν ομιλεί την ελληνικήν οπότε ελπίζω στο γεγονός ότι όλο αυτό «Τσουκαλάς – Μιστόκλας» θέμα θα χαθεί στην μετάφραση και θα δει ότι πίσω από τις γνώσεις μου γύρω από την πορνογραφία, τα κόμικς, το μπάσκετ και τα’ αμάξια πάνω απ’ όλα “Ι’m also just a girl, standing in front a boy, asking him to love her…” (Τάδε έφη: Julia Roberts στο Noting Hill)


2 comments:

  1. Φανταστική μου Ζαργάνα, διάβασα με πολύ προσοχή όλα αυτά που γράφεις και αποφάσισα να σου δώσω μία φιλική συμβουλή. Στη ζωή μου μεγάλωσα ως αγοροκόριτσο μιας και είχα κυρίως αγόρια ξαδέλφια που με έμαθαν να συμπεριφέρομαι κυρίως σαν τον Οδυσσέα Ανδρούτσο παρά σαν την κουκλίτσα με τα ροζ. Σε όλη μου τη ζωή από το νηπιαγωγείο μέχρι τώρα είχα πάντα τουλάχιστον έναν άντρα κολλητό φίλο. Και ναι, οι άντρες είναι πιο απλοί και διασκεδαστικοί. Χαριτωμένοι και παθιασμένοι με το ποδόσφαιρο, τις μηχανές, τα αυτοκίνητα και φυσικά τις γυναίκες. Το πρόβλημα που αντιμετώπισα στις σχέσεις μου ήταν ότι είχα αποκτήσει τόσα πολλά αντρικά χαρακτηριστικά που δύσκολα οι κατά περιόδους σχεσεις μου καταλαβαιναν ότι είμαι τόσο απλή τελικά όσο ένας άντρας. Και αυτό ήταν η καλή περίπτωση. Η χειρότερη ήταν να μην με πιστεύουν καθώς η εικόνα που είχαν για τις γυναίκες είναι ότι είναι πολύπλοκα πλάσματα και μάλλον τους έχω φλομώσει στο ψέμα γιατί κατά βάθος κάτι άλλο ήταν αυτό που ήθελα να πετύχω. Θα σου έλεγα λοιπόν να κρατήσεις τους άντρες φίλους σου και όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που παίρνεις από αυτούς για τον εαυτό σου και τις φίλες σου και στο αντικείμενο του πόθου σου να είσαι γυναίκα, θηλυκό και να μην του δώσεις καμμία υποψία ότι ξέρεις για τα πορνό, μηχανές, ποδόσφαιρο, κλπ, κλπ,κλπ. Keep the game simple my dear!!!!! Θα κερδίσεις περισσότερα έτσι.

    ReplyDelete
  2. zargana mou egw exw ena na pw..... apla na eisai o eaftos sou.an peseis sthn pagida to ti prepei na peis gia na gineis aresth to exases to paixnidi.
    oi adres to katalavenoume.
    etsi thelw na elpizw toulaxiston.......
    Ti na to kanw na vgw mazi me kapia kai na erwteftw kapia pou tha nomisw oti eisai kai oxi oti eisai.
    Opote zargana mou na eisai o eaftos sou kai apo kei kai pera aftos o gymnos fterotos toxovolos tha rixei ta veli tou otan kai opou aftos nomizei. Mhn ton mperdevoume ton kakomiri!!..............O AGNOSTOS XXX

    ReplyDelete