Monday, June 7, 2010

Δεν βλέπω τίποτα... Δεν ακούω τίποτα!

Γκρινιάζω άρα υπάρχω. Είμαι σχεδόν σίγουρη πως αν οι γυναίκες (κι εγώ πρώτη και καλύτερη βεβαίως βεβαίως!) διοχετεύαμε όλη την ενέργεια και τον χρόνο που γκρινιάζουμε καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής μας σε κάτι άλλο, θα είχαμε καταφέρει πρώτον να κυβερνάμε κι επίσημα τον κόσμο και δεύτερον να κατοικήσουμε σε ξένους πλανήτες, ώστε να έχουμε περισσότερες επιλογές για τις καλοκαιρινές μας διακοπές κι όχι μόνο. Αυτή την στιγμή θα ήμασταν οι βασίλισσες του ηλιακού μας συστήματος, αν και πάλι η αλήθεια είναι πως πιστεύω πως και σ’ αυτή την περίπτωση θα βρίσκαμε κάτι για να γκρινιάξουμε... Και μην ακούς κανέναν. Η γκρίνια δεν έχει καμία διακριτική γοητεία. Όποιος το είπε αυτό, ήθελε ή να σε πηδήξει ή να σε κάνει να σκάσεις.

Εγώ είμαι η πρώτη και η καλύτερη. Γκρινιάζω πολύ. Κι εγώ λέω στον εαυτό μου ότι η γκρίνια είναι κομμάτι της γοητείας μου, αλλά ξέρω πως δεν πείθω κανέναν. Βέβαια όσο γκρινιάζω, τόσο είμαι αλλεργική στην γκρίνια. Και δυστυχώς δεν έχω διπλωματικούς τρόπους, οπότε αντιδρώ ή με φωνές, ή με βρισιές, ή με σφαλιάρες ή παίρνω τα κουβαδάκια μου και πάω σε άλλη παραλία, για πάντα και χωρίς επιστροφή!

Τώρα που μπήκε το καλοκαίρι και οι σαύρες (βλ. Το προηγούμενο Post «το καλοκαίρι έρχεται... τα μυαλά μου φεύγουν») έχουν βγει απο τις τρύπες τους, το μόνιμο νιαούρισμα που ακούω στ’ αφτιά μου είναι ότι οι άντρες κοιτάζουν μόνο κώλους και βυζιά και ότι το μόνο που τους νοιάζει είναι η εξωτερική εμφάνιση και τα λοιπά και τα λοιπά. Και ότι για να βρεις άντρα την σήμερον ημέρα, πρέπει να είσαι ψιλή, αδύνατη, με στητό κώλο, μεγάλα βυζιά, έξυπνη, επιτυχημένη, ανεξάρτητη, νοικοκυρά, ερωμένη, μάνα και πολλά πολλά άλλα. Εγώ βασικά διαφωνώ. Αν είσαι ψηλή, αδύνατη, με στητό κώλο και μεγάλα βυζιά βρίσκεις αμέσως γκόμενο. Αν είσαι και χαζή ακόμη πιο εύκολα. Τι να κάνουμε, οι άντρες είναι τα πιο απλά πλάσματα στον κόσμο και δεν πρόκειται ν’ αναλύσουν την τρίχα και να την κάνουν τριχιά. Αν τους κάνεις κούκου καλώς. Αν όχι, δεν πρόκειται να το αναλύσουν. Δεν πρόκειται να κοιτάξουν ούτε την επιτυχία σου, ούτε το μυαλό σου, ούτε τα λεφτά σου (εκτός κι αν έχεις πολλαααααα λεφτάααααα, όπου σε αυτή την περίπτωση δεν έχει να κάνει με το φύλο...). Απλά θα ψάξουν να βρουν μία άλλη που να τους κάνει κούκου. Ακόμη κι αν προχωρήσουν μαζί σου, όταν σταματήσει να τους κάνει κούκου μαζί σου, θα βρουν άλλη να τους κάνει. Ή θα φύγουν. Το πρώτο είναι πιο συνηθισμένο, γιατί η αλλαγές δεν είναι και το πιο αγαπημένο των αντρών, οπότε θα κοιτάξουν να συνδιάσουν και τα δύο. Όταν πια τους πιάσεις να ψεύδονται θα κάνουν θεαματική έξοδο.

Τώρα τι τους κάνει κούκου; Αυτό που βλέπουν τα μάτια τους. Μπορεί να τους βοηθήσει και λίγο η ακοή τους αλλά κατεξοχήν αποφασίζουν τα μάτια τους και ο Στρατηγός εκεί κάτω. Πιο πολύ ο Στρατηγός, γι αυτό και τα μάτια τους συνήθως σταματάνε στα βυζιά σου. Κι αν τα βυζιά σου είναι στητά, τότε δεν πας να λες και ν’ αναλύεις και το σύνταγμα της χώρας, απλά δεν σ’ ακούει... Όλα τ’ άλλα προσόντα για τα οποία παλέυεις, όπως το χιούμορ, την μόρφωση, ή την νοικοκυρωσίνη και τα λοιπά και τα λοιπά θ’ αρχίσει να τα εκτιμάει αφού δει τις επιδόσεις σου στο κρεβάτι. Αν τα καταφέρεις εκεί, τότε εκεί σε θέλω μάναμ’!!!! Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα και για τους δυνατούς λύτες! Εκεί θα σου χρειαστούν όλα τα παραπάνω, συν μια δόση πουτανιάς και καπατσοσίνης... Εξάλλου γυναίκα θα πει τσαχπινιά, πουτανιά και ξυράφι μυαλό!!! Το έχει πει και ο Αριστοφάνης!

Το τι κάνει κούκου στον καθένα βέβαια δεν θα το κρίνω εγώ... Περι ορέξεως ουδής λόγος!

Έτσι που λες. Οι άντρες είναι τα πιο απλά πλάσματα σε αυτόν το κόσμο και ζητάνε επίσης πολύ απλά πράγματα. Σεξ, φαί και μπάλα (ή οποιοδήποτε άλλαο πανήλίθιο αντρικό χόμπυ). Αν τους παρέχεις και τα 3 μπορείς να τους έχεις ευτυχισμένους για δικούς σου για πολύ καιρό. Εμείς οι γυναίκες πάλι είμαστε.... Πυρ γυνή και θάλασσα.

Οι άντρες αγαπάνε με τα μάτια και οι γυναίκες με τ’ αφτιά λένε. Αλήθεια κατά 50%. Εκτός κι αν μέσα απο άλλη οπτική γωνία δούμε ότι μία γυναίκα ερωτεύεται τον ήχο μιας Porsche ή το γκλιν γκλον που κάνουν τα γυαλιστερά χρυσά νομίσματα ή το πως ακούγεται το ονομά της όταν την αποκαλούν «Κυρία Προέδρου» για παράδειγμα. Ναι ακόμη και σ’ αυτές τις περιπτώσεις οι γυναίκες αγαπάνε με τ’ αφτιά. Και με τα χέρια.

Εντάξει, η αλήθεια είναι ότι αν μας πεις δύο ρομαντικές βλακείες, τονώσεις λιγάκι την μονίμως πεσμένη αυτοπεποιθησή μας, κάνεις και κανά δυο κολπάκια απο αυτά που γράφουν τα γυναικεία περιοδικά, τότε μας έχεις κάνει δικές σου. Εκεί αγαπάμε με τ’ αφτιά. Όταν όμως δεν συμβαίνει αυτό, όταν γνωρίσουμε κάποιον θα τον περάσουμε μέσα απο 40 κύματα μες στο μυαλό μας. Πώς είναι; Χμμμ, το βλέπω θα καραφλιάσει σε λίγα χρόνια. Όλο το λίπος στην κοιλιά το παίρνει. Αυτό μου έλειπε να μείνω χήρα στα 40 μου. Θερίζουν τα εμφράγματα. Χμμμ, μόνο τόσα βγάζει; Καλά έχω τα δικά μου λεφτά, και είμαι ανεξάρτητη, αλλά τι εγώ θα βγάζω όλα τα έξοδα; Κανένα δωράκι δεν θα μου παίρνει; Τι;;; Είναι απο χωριό; Ρε ουστ βλάχε! ... Και άλλα πολλά πολλά τέτοια! Αφού έχουμε απαριθμήσει όλα του τα κουσούρια, στο τέλος σου κάνει ένα κοπλιμέντο και τα ξεχνάς όλα!


Εγώ πάλι ερωτεύομαι με τα μάτια και αγαπάω με τα αφτιά! Τα κάνω όλα και συμφέρω! Τον τελευταίο καιρό βγαίνω με τον Μ. που τον γνώρισα μέσω της δουλειά μου. Μιλούσαμε πάρα πολύ καιρό στο τηλέφωνο χωρίς να έχουμε συναντηθεί ποτέ και όταν πια μου ζήτησε να βγούμε, πριν πια συναντηθούμε, παρ’ ολο που μου άρεσε τρομερά σαν χαρακτήρας, ήμουν σίγουρη, πως αν ήταν έστω και λιγο κάτω από αυτό που είχα φανταστεί, την επόμενη φορά θα ήμουν στο τηλέφωνο πολύ τυπική και αποφασισμένη να μην ξαναψάξω τον έρωτα στον χώρο της δουλειάς! Ευτυχώς για μένα, τα μάτια μου χαρήκανε πολύ όταν βγήκαμε και τώρα χαίρονται τα πάντα μου όταν τον βλέπω. Είναι φανταστικός τύπος και μου ξυπνάει μια μικρούλα δόση ανασφάλειας, έτσι ακριβώς όπως μου αρέσει. Είμαι όμως σίγουρη πως όσο καταπληκτικός τύπος κι αν είναι, αν δεν μου άρεσε οπτικά, δεν θα του έδινα άλλη ευκαιρία, όσα κοπλιμέντα κι αν έκανε, όσα λουλούδια κι αν έστελνε. Τα έχουμε ξαναπεί. Είμαι πεζή και κοιτάζω μόνη τα sixpack, τι να κάνουμε; Εννοείται πως δεν του έχω πει τίποτα για την Ζαργάνα, άσε μην μας λακίσει...

Τελικά, όπως και να το δεις το θέμα, άντρες γυναίκες, άλλοι βλέπουνε, άλλοι ακούνε και άλλοι που απλά κουράστηκαν κάθονται και παρακολουθούνε την ζωή να περνάει γύρω τους. Ας σταματήσουμε να γκρινιάζουμε, καλοκαιράκι είναι, ας βγούμε έξω, ας κοιτάξουμε, ας ακούσουμε, ας μιλήσουμε, ας ερωτευτούμε κι εννοείται πως ... θα χουφτώσουμε! Γιατί καλή η όραση και η ακοή, αλλά η αφή είναι αυτή που κάνει την διαφορά! Κι αν μετά το κορμί σε πιάσει και στην καρδιά σου, τότε it’s just fabulous!!!!! (που λέει και η φίλη μου η Carrie…)

5 comments:

  1. και να μην του πεις ποτε!! δεν καταλαβαινουν απο τετοια τα αγορακια! θελουν ενα κοριτσακι αβουλο και καλο, χωρις πολλα πολλα! α! δεν πιστευω να τον λενε...μακη γιατι θα μαλλιοτραβηχτουμε! γιατι μια παρομοια ιστορια εχω κι εγω!!! χχαχαααχα!

    ReplyDelete
  2. o adras gia na paei mazi sou prepei na exeis stito kolo stita vizia kai ena paketo apo kormi gemma kai prosopo angelina jolie.Gia na se padreftei omos to mono pou xreiazete einai na exeis kalh kardia kai na niosei empistosinh oti an tha kanei paidia mazi sou den tha ton flomoseis sto kerato!To kerato den to antexoume me tipota!
    Shmera vlepeis olo adres kai gynaikes monous !giati?
    Giati exoun plasei sto mialo tous 10 stadar kai an den vroun toulaxiston ta 9.9 den proxorane me ton allon.
    Afto pou lew gia tis gynaikes einai oti mexri ta 25 psaxnoun enan san ton rouva,mexri to 30 enan rouva me lefta,mexri ta 35 enan me lefta,kai apo kei kai pera .............. opion mas erthei.
    kyries mou xalaroste,anoixte ta matia giati exw exei gemisei o kosmos m@@@@@kes.Deste ta pragmata pio apla kai vreite enan anthropo na pernate kala kai na tou exete empistosinh.
    Ta pragmata einai pio apla apoti fenonte............
    zargana pali egrapses!

    ReplyDelete
  3. Αγαπημένη μου ArtyAnt, το νέο αντικείμενο του πόθου μου δεν τον λένε Μάκη, Μίνωα τον λένε, οπότε το γλιτώσαμε το μαλλιοτράβηγμα! Όσο αφορά για το πότε θα του πω για την ζαργάνα, θα δείξει...
    Αγαπημένη/ε άγνωστη/ε X, συμφωνώ μαζί σου! Η αλήθεια είναι ότι εμείς οι γυναίκες ψάχνουμε τα πράγματα όπως τα λες. Στο τέλος όμως το μόνο που έχει σημασία είναι να σε κάνει να γελάς! Και να είναι αρτιμελής! χι χι χι χι χι !!!
    Όσο αφορά το κέρατο, βλ. post "Μην πετροβολείτε τον άπιστο Θωμά" και θα καταλάβεις!!!

    ReplyDelete
  4. Telika Zargana mou eisai opws ta eleges! Astati! Ti egine o P.? Egw ton protimw na sou pw, mou thimizei kati apo Big... Deixe ypomoni mporei na exeis ki esy to diko sou happy ending opws eleges paliotera!
    P.S. Pali mas xesikwses Zargana mou!
    C.

    ReplyDelete
  5. Γιαυτό χάθηκες κοριτσάκι...Περνάς καλά λοιπόν..
    Και καλά κάνεις!!!
    Φιλάκια, Χ.

    ReplyDelete