Wednesday, April 28, 2010

Μην πετροβολάτε τον άπιστο Θωμά!

Λιγο μετά το Πάσχα και οι άπιστοι Θωμάδες έχουν βγει παγανιά. Όλο για τρίτα πρόσωπα και κερατωμένες ακούω τώρα τελευταία. Η χαρά του κουτσομπολιού. Καλά δεν μπορούμε να κάνουμε ένα newsletter για τους κερατάδες και τις κερατωμένες της εβδομάδας; Θα γλιτώνουμε χρόνο, χρήμα και πολύ σάλιο. Βέβαια θα χάσουμε αυτά τα ατελείωτα και μακροσκελή debate που γίνονται μεταξύ αντρών και γυναικών με θέμα την απιστία. Εγώ σε αυτή την περίπτωση είμαι στο στρατόπεδο των αντρών. Αν και κερατωμένη στο παρελθόν, είμαι στο δικό τους στρατόπεδο.


Αρχικά να ξεκινήσω με την δήλωση ότι πιστεύω ότι δεν υπάρχει πιστός άνθρωπος. Φοβιτσιάρης ναι. Τεμπέλης ναι. Πιστός όμως όχι. Κι αν υπάρχει, είναι γιατί απλά έτυχε, όχι απο επιλογή. Κι αυτό ισχύει και για άντρες και για γυναίκες. Οι γυναίκες που υποτίθεται ότι είναι πιο πιστές απο τους άντρες, γιατί είναι πιο συναισθηματικές και υποτίθεται ότι για να απιστήσουν πρέπει να αισθανθούν κάτι, πιστεύω ότι δεν είναι πιστές επειδή έτσι θεωρούν σωστό απλά φοβούνται να ρισκάρουν αυτό που έχουν. Λένε ότι ο μεγαλυτερος άπιστος είναι αυτός που το σκέφτεται συνέχεια κι όχι αυτός που το κάνει.
Για τους άντρες ξέρω ότι όλοι μα όλοι είναι άπιστοι. Μα όλοι όμως. Κι αυτοί που δεν έχουν απιστίσει, δεν το έχουν κάνει, όχι γιατί έχουν ενδιασμούς αλλά γιατί απλά δεν τους έτυχε. Δεν υπάρχει περίπτωση να τύχει σε άντρα και να πει όχι. Ειδικά αν είναι σε μόνιμη και μακροχρόνια σχέση. Αν είναι νωρίς σε μια σχέση και είναι μες τα μέλια, υπάρχει περίπτωση να την γλιτώσεις την κεραία στο κεφάλι, διαφορετικά δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Το καλύτερο που έχουμε είναι να το θεωρήσουμε δεδομένο και να ευχηθούμε να μην το καταλάβουμε. Αυτό βέβαια είναι λιγάκι δύσκολο, πρώτον γιατί οι άντρες, είναι τελείως πανίβλακες σε αυτά και δεν μπορούν να κρυφτούν και δεύτερον γιατί όσο και να το κοροϊδεύουν, το ένστικτο της γυναίκας δεν πέφτει ΠΟΤΕ έξω!

Οι γυναίκες απο την άλλη πλευρά, απλά σκέφτονται τον πρώην, σκέφτονται τον επόμενο, τον περιπτερά και πολλούς άλλους. Θεωρούν κατ’ εξοχήν εγκεφαλικά. Επίσης αν απιστήσουν και σωματικά, έχουν την κακή συνήθεια να το εξομολογούνται στον συντροφό τους! Μαλακία πρώτη. Αν υπάρχει μία περίπτωση, μία γυναίκα να συγχωρέσει μία απιστία, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κάνει το ίδιο κι ένας άντρας! Από την άλλη βέβαια, αν αποφασίσει να το κρατήσει κρυφό, δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβει ο άντρας τίποτα, γιατί πολύ απλά σε αυτά είμαστε γάτες με πέταλα. Ακόμη και η πιο χαζοβιόλα γυναίκα, σε τέτοιες περιπτώσεις μετατρέπεται σε σαϊνι. Είναι στο DNA μας. Είμαστε ικανές να μας πιάσετε στο κρεβάτι με ολόκληρο τον Δεύτερο Λόχο απο την Θήβα, και εκτός απο το γεγονός ότι δεν θα παραδεχτούμε τίποτα, θα σας κρατάμε και μούτρα για πολύ καιρό, γιατί απλά «μας παρεξηγήσατε»! Και στο τέλος, να σας πείσουμε ότι όλα αυτά είναι απλά μια «μεγάλη και απίστευτη παρεξήγηση»... Αυτά βέβαια είναι ασκήσεις για δυνατούς λύτες, αλλά όσο ζεις μαθαίνεις...
Όσες γυναικές θεωρητικά είναι πιστές (σωματικά πάντα), είναι γιατί φοβούνται μη χαλάσουν την σχέση που έχουν. Η γυναίκα προχωράει με το συναίσθημα και ο άντρας με το μυαλό. Όχι αυτό που έχουν στο πάνω κεφάλι βέβαια, αυτό το ανύπαρκτο που υπάρχει στο κάτω κεφάλι. Η γυναίκα θα φοβηθεί, θα το αναλύσει, θα έχει τύψεις, μπορεί και να το παραδεχτεί. Ο άντρας απλά θα περάσει καλά για μισή, μία ή και παραπάνω ώρες και απλά θα προχωρήσει. Ο άντρας δεν σημαίνει ότι σε αγαπάει λιγότερο αν σε απατήσει. Απλά το κάνει. Αν είναι και σχέση της μισής βραδιάς, είναι σαν να τραβάει μαλακία. Απλά στην άκρη του εργαλείου του κάθεται μια γκόμενα πάνω. Είναι απλά μία ώρα απο τον χρόνο του. Δεν έχει αλλάξει τίποτα άλλο. Γι αυτό και δεν έχει τύψεις και προχωράει σαν να μην τρέχει τίποτα. Συμφωνώ κι εγώ σε αυτό. Το γεγονός ότι απίστησα για μια ώρα δεν σημαίνει ότι σε αγαπάω λιγότερο. Είναι σαν την δίαιτα. Τρώς το γλυκό, και μετά το ξεχνάς, κάνεις σαν να μην τρέχει τίποτα. Και καμιά φορά πρέπει να το φας, διαφορετικά θα σε πιάσει καμιά μανία στέρησης και θα φας όλο το ψυγείο. Το ίδιο ακριβώς είναι. Κι εννοείται πως δεν λες τίποτα στον διαιτολόγο σου. Τα πάντα τα ρίχνεις στην κατακράτηση υγρών.
Εγώ πάντα ήμουν ελαστική στο θέμα της πίστης. Έχω βρεθεί και στις δύο πλευρές και ξέρω ότι είναι πολύ εύκολο ν’ απιστήσεις. Θα μπορούσα να πω, πως αν λάβεις υπόψην και τον νόμο του Μέρφυ, πράγμα που σημαίνει πως όταν έχεις σχέση σου την πέφτουν τα ωραία γκομενάκια, ενώ πριν υπήρχε απόλυτη λυψανδρεία, το να μην απιστήσεις είναι το δύσκολο. Στην άλλη πλευρά, το ξέρω ότι με έχουν κερατώσει. Το έμαθα αφού είχα χωρίσει βέβαια. Εννοείται πως πήγα στο τρίτο πρόσωπο που ήταν και «φίλη» μου και της τα «είπα» δυο χεράκια, και κατέληξε το κορίτσι στο νοσοκομείο, αλλά αυτή είναι η δική μου αντιμετώπιση. Στον πρώην δεν έκανα τίποτα, γιατί απλά το περίμενα ότι θα γινόταν κάποια στιγμή. Δεν ξέρω αν το μάθαινα όταν ήμασταν ακόμη μαζί πως θ’ αντιδρούσα. Μπορεί να έμενα μαζί του μπορεί και όχι. Η «φίλη» μου σίγουρα θα πήγαινε και πάλι στο νοσοκομείο, γιατί εγώ είμαι καφρίνα σε αυτά, αν παίζεις με τα παιχνίδια μου, τότε αντιδρώ με ωμή βία. Δεν δίνω καθόλου τόπη στην οργή. Ακόμη και τώρα που το crosse μου δεν είναι δυνατό, έχω πλέον τις κατάλληλες «γνωριμίες» για να στείλω τα μηνυματά μου. Η αντίζηλος πάντα πληρώνει. Κι αφού πληρώσει, χάνει. Τέλος.
Το ξέρω ότι θα πέσουν όλες οι γυναίκες να με πετροβολήσουν τώρα! Αλλά τι να κάνουμε, αυτή είναι η αλήθεια. Όλοι απιστούν. Ακόμη κι αυτοί που δεν το πιστεύεις. Κι εσύ ακόμη μπορεί ν’ απιστήσεις και να μην το ξέρεις ακόμη.
Η απιστία είναι εκεί έξω και βρίσκεται παντού. Η καλύτερη τακτική αντιμετώπισης είναι η πλήρης και απόλυτη άγνοια. Και που και που και λίγη δράση. Ό,τι και να σημαίνει αυτό. Είτε σημαίνει, λίγη αμαρτία παραπάνω, είτε σημαίνει λίγο ξύλο παραπάνω όταν σε τρώει το κούτελο σου κι έρθεις αντιμέτωπος με τον αντιζηλό σου. Όπως και να έχει, πρέπει να βρεθείς και στα δύο στρατόπεδα για να καταλάβεις τι γίνεται. Και τότε, ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί το διαολάκι πάνω απο το κεφάλι σου, να σου φανεί ιδιαίτερα ελκυστικό. Κι επειδή εγώ είμαι σίγουρα διαολάκι, προτείνω... Μην το φοβάσαι, βουρ! Και προσοχή! Ό,τι και να συμβεί, τι λέμε στις δύσκολες καταστάσεις; «ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ!». Καλή επιτυχία!!!

3 comments:

  1. ta fenomena apatoun telika!
    h alithia eina skliri!

    ReplyDelete
  2. συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ! τα τελευταία 3-4 χρόνια και εγω τα ίδια λεω, αλλά ποιος με ακούει???

    ReplyDelete
  3. Το μόνο που έχω να δηλώσω είναι ότι σε κάθε περίπτωση εκτιμώ την εχεμύθεια. Δεν μου αρέσει ούτε σε άντρες ούτε σε γυναίκες που "εκθιάζουν" τις κατακτήσεις τους και τις "παρανομίες" τους. Ουδείς σοβαρός άνθρωπος μπορεί να πιστέψει ότι η μονογαμία είναι κομμάτι της ανθρώπινης φύσης(ή της φύσης γενικότερα). Προσωπικά προτιμώ να μην γνωρίζω (αν και μεταξύ μας οι γυναίκες πάντα καταλαβαίνουμε την απιστία, απλώς μπορεί να επιθυμούμε να την αγνοήσουμε για διαφόρους λόγους). Αλλά για αυτά που γνωρίζουν και καταλαβαίνουν οι γυναίκες είναι ένα άλλο θέμα, που ίσως αξίζει αγαπητή ζαργάνα να αναφερθείς κάποια στιγμή.

    ReplyDelete